راه موفقیت در زندگی چیست؟


پیروزى و موفقیت آرزوى هر جوان است و هر کس در پى کامیابى و سعادت است. انسان هایى که در زندگى فردى موفق بوده اند،‌ به سه عامل مهم تکیه کردند:
1ـ داشتن هدف و مقصد.
2ـ سعى و کوشش.
3ـ استقامت و پشتکار.
این سه عامل در هر زمینهاى انسان را به موفقیت مى رساند.
هر انسانى در طول زندگی، از براى بهتر زیستن و بهتر بودن باید هدفى انتخاب کند، نیز ایمان بدان داشته باشد. ایمان به هدف، محرّک درونى است که انسان را به سوى هدف می کشاند. فردى که به تندرستى خود علاقه دارد، روزى که بیمار مى شود، داروى تلخ را به آسانى مى خورد و خود را زیر چاقوى جراحان قرار مى دهد، زیرا مى داند بهداشت و عافیت او در گرو خوردن دارو و جراحى و بریدن عضو فاسد است.
غواصی که یقین دارد زیر امواج آب، جواهرات گران بهایى وجود دارد، با عشق خود را در کام امواج دریا قرار مى دهد، ولى اگر اعتقاد و ایمان از بیمار و غوّاص سلب شود، نه دارو مى خورد و نه در امواج دریا فرو مى رود.[۱]
مرحلة بعد از انتخاب هدف و ایمان، سعى و کوشش است. انسان گرسنه از راه سعى و کوشش و انجام کار می‌تواند خود را سیر کند. قرآن می‌فرماید: «لیس للاءنسان إلاّ ما سعی؛ براى انسان بهره اى جز سعى و کوشش نیست».[۲]
پیامبر گرامی(ص) کسى را که سربار اجتماع باشد، لعن نموده و او را از حمت خدا دور دانسته است.[۳]
امیرمؤمنان امام علی(ع) با دست خود باغ هاى زیادى ایجاد مى کرد، سپس به افراد فقیر واگذار می‌نمود.
«نیوتین» می‌گوید: اگر من به جایى رسیده ام، بر اثر کار و کوشش بوده است.[۴]
عامل دیگر استقامت و بردبارى است. اگر دو عامل هدف و کوشش باشد، ولى با استقامت و صبر همراه نباشد، موفقیت به دست نخواهد آمد. استقامت و بردبارى پشتوانة کار و کوشش است. کسانى که جهان را تکان داده اند، از نظر مواهب عقلى و فکری، فوق العاده نبودند. بلکه شالودة موفقیت آن ها را کار و کوشش همراه با ثبات و استقامت تشکیل می‌داد.[۵] و این که هر فردى دارای توانایى خاصى اس که باید به دنبال کشف و سپس بارورى آن باشد؛ دروازة موفقیت” و سعادت را روى انسان باز می‌کند.
پی نوشت ها:

۱]آیت الله جعفر سبحانی، ‌رمز پیروزى مردان بزرگ، ص 32؛ با تلخیص.
[۲]نجم(53) آیة 39.
[۳]فروع کافی، ج 1، ص 347.
[۴]آیت الله سبحانی، همان ص 25.
[۵]همان، ص 27.